Lumikenkäily

Lumiseen aikaan lumikenkäilyretkiä ympäri Janakkalaa. Retket ovat kahden viikon välein lauantaisin. Talven-kevään 2022 lumikenkäilyt on kenkäilty. Jos lumitilanne sallii, niin ehkäpä jo loppusyksystä pääsemme taas jatkamaan mukavaa harrastusta.

Retkille lähdetään yleensä klo 10, lopputalvesta ehkä jo aikaisemmin, lähtöpaikka vaihtelee. Jokainen huolehtii omista eväistä. Oleellinen osa näitä retkiä on ollut tulien teko, joten kannattaa varata makkaraa ja makkaratikku mukaan. Retkien kesto on 3-5 tuntia säästä riippuen.

Seuraa Janakkalan Ladun facebookia, niin tiedät mistä ja mihin aikaan lähdetään kenkäilemään. Lisätietoja Harri Niemeltä 040 455 3970. Harrilta voit myös varata lumikengät maksutta näille retkille. V. 2022 alussa olemme hankkineet yhdet liukulumikengät, niitä voi varata Harrilta. Mahdollisesti saamme myös toiset liukulumikengät syksyllä 2022.

Jos käy niin huonosti, ettei lunta ole riittävästi lumikenkäilyyn, niin retkeilemme ilman lumikenkiä. Vauhti on leppoisampaa kuin pitkissä kävelyissä ja matkakin on lyhyempi. Eväiden nauttimiseen on varattu aikaa. Ja jos retken varrelle osuu sopiva paikka, saatamme tehdä tuletkin ja pääsemme makkaranpaistoon.