Kävelyt

Pitkänmatkan kävely

Pitkänmatkan kävelyharjoitukset aloitetaan joka vuoden syyskuussa.

Harjoituksissa kävellään joka toinen viikonloppu vuorotellen lauantaina ja sunnuntaina. Reitit vaihtelevat metsäpoluilta asfalttiteille. Kävelymatkat pidentyvät syyskauden kuluessa 20 kilometristä 25 kilometriin ja kevätkaudella 25-40 km. Pyrimme järjestämään kävelyn niin, että puolessa välissä palataan lähtöpaikalle, jolloin voi jättäytyä kävelystä. Aina se ei onnistu reittivalintojen johdosta. Tammi- ja helmikuun pidämme taukoa, maaliskuussa jatketaan kevään kävelyjä.

Tarkemmat ajat ja lähtöpaikat ilmoitetaan facebookissa. Tiedustelut Harri Niemi 040 455 3970.

Toukokuun lopussa tehdään pitkänkävelyn päätöskävely, jossa matka on noin 30 – 70 km. Tänä vuonna kevään viimeinen kävely oli la 22.5.2021, jolloin käveltiin Kernaalanjärven ympäri, matkaa kertyi noin 45 km, 13 kävelijää.

Syyskuussa jatketaan kävelyjä, ensimmäinen kävely la 4.9., lähtö klo 10, matkaa noin 10 km + 10 km. Lähtöpaikka vielä avoinna, seuraa facebookin ilmoittelua ja tule mukaan!

Sauvakävely

Sauvakävelyt lähtevät sulanmaan aikana joka maanantai klo 18 Turengin Valimonkujan päästä, Konttilan ulkoilureitin pysäköintialueelta. Kävelyt jäävät tauolle, kun Konttilan reiteillä on lunta hiihtämistä varten ja aloitetaan taas, kun lumet ja pahimmat jäätiköt ovat sulaneet.

Kevään 2021 ensimmäinen sauvakävely on ma 3.5. klo 18. Ma 10.5.2021 kävellään Kävelykipinää ja 17.5. alkaen kävellään taas normaalin maanantai-illan tapaan eli lähtö klo 18 Valimonkujalta.

Syyskauden sauvakävelyt starttaavat taas elokuussa eli 2.8.

Reitit kulkevat pitkin metsä- ja lenkkipolkuja Konttilan ulkoilualueella, kävellään reilun tunnin ajan ja matkaa kertyy 5-7 km. Lisätietoja Eija Paturilta p. 040 754 7532.

Kävelykipinä -tapahtuma ma 10.5.2021 

Ma 10.5.2021 kävelimme Konttilassa osana valtakunnallista Kävelykipinä -kampanjaa. Lähtö- ja maalipaikkana toimi Hakamäen urheilupuisto. Kävelymatkaksi oli valittavissa 5 km, 10 km tai 15 km tai muukin matka. Osalle kävelijöistä Konttilan 5 km:n lenkki oli niin tuttu, että halusivat ja tietysti saivatkin kävellä omia polkujaan. Kävelijöitä oli illan mittaan yhteensä 54 kpl ja kilometrejä kertyi 446 eli keskimäärin 8,3 km/ kävelijä.

Hieno tulos, kiitos kaikille kävelijöille ja kiitos myös yhteistyökumppaneillemme. Janakkalan Sydänyhdistys tarjosi keksejä, hedelmiä ja makeisia ja huolehti mehuasemista, Harvialan Martat toimivat kirjureina, Iso-Hiiden Kartano tarjosi mehut ja Tervakosken omakotiyhdistys toi teltat ja pöydät.

Kävellyt kilometrit ilmoitetaan Kävelykipinään, toivottavasti saamme koko valtakunnassa hyvän tuloksen. Ja ennen kaikkea toivomme, että saamme ihmiset innostumaan entistä enemmän  kävelystä, joka ei vaadi hienoja vaatteita tai kalliita urheiluvälineitä. Kävelyyn riittävät sään mukaiset vaatteet, iällä tai  muodikkuudella ei ole väliä, mutta kenkien on oltava hyvät, että jalat pysyvät kunnossa.

Muut kävelyt

Järjestämme säännöllisen epäsäännöllisesti myös muita yksittäisiä kävelyretkiä. Niistä löytyy lisätietoja Latulehdestä ja facebookista.

Kävelykilometrikisa

Tänä vuonna osallistumme kävelyn Kilometrikisaan 1.5. – 31.10.2021 välisenä aikana. Janakkalan Ladulle on luotu oma joukkue, johon pääset liittymään netissä http://www.kavelykilometrikisa.fi . Joukkueemme nimi on Kävelykipinä, Janakkalan Latu ja osallistumiskoodi 1652021. Liity ja valitse itsellesi mukava nimimerkki, toki voit käyttää omaa nimeäsikin. Nimimerkki näkyy kaikille joukkueen jäsenille, sen takana lymyävän henkilön nimen näkee vain joukkueen kapteeni. Jos kaipaat lisätietoja tai opastusta, soita Eijalle p. 040 754 7532.